Zwemkasteel Nienoord heropent op maandag 17 juni 2024 na duurzame renovatie

Gepubliceerd op: 5 juni

Na een sluitingsperiode van twaalf weken heropent Zwemkasteel Nienoord op maandag 17 juni 2024 zijn deuren voor het publiek. Het zwembad heeft een transformatie ondergaan, gericht op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Stichting Landgoed Nienoord en de Gemeente Westerkwartier, de eigenaar van het Zwemkasteel, zijn heel blij met de vernieuwingen die zijn doorgevoerd.

Tijdens de renovatie is Zwemkasteel Nienoord bijna geheel gasloos gemaakt en voorzien van hernieuwbare energiebronnen. De laatste aanpassing, die door Essent in de traforuimtes moet worden uitgevoerd, zal het zwembad volledig gasloos maken. Dit betekent een aanzienlijke vermindering in energieverbruik, waarbij een deel van de benodigde energie nu wordt opgewekt door zonnepanelen.

Vanaf 17 juni is het Zwemkasteel weer toegankelijk voor iedereen. Bezoekers kunnen genieten van vele activiteiten, waaronder recreatief zwemmen, zwemlessen, sportzwemmen, en ontspanning. Het complex beschikt over een overdekt recreatiebad, een 25-meterbad, en een verwarmd buitenbad met een grote glijbaan, een peuterbad en een zonneweide.

Zodra de actuele openingsdagen en -tijden bekend zijn, zullen deze worden gepubliceerd op de website van Landgoed Nienoord (www.landgoednienoord.nl). Het team van Zwemkasteel Nienoord kijkt ernaar uit om bezoekers weer te verwelkomen in het vernieuwde en duurzame zwembad.

 

Foto: Landgoed Nienoord