OBS De Hasselbraam neemt op grootse wijze afscheid van dit schooljaar en tijdelijke locatie

Gepubliceerd op: 18 juli

Met veel plezier en enthousiasme heeft OBS De Hasselbraam dit schooljaar afgesloten in hun tijdelijke school, De Oldeborg van RSG de Borgen. Na een jaar van 'huis' te zijn geweest, keren de leerlingen na de zomervakantie terug naar hun vernieuwde school, de brede school Violier in Oostindie.

De verhuizing naar de tijdelijke locatie was noodzakelijk om de uitbreiding van de Violier mogelijk te maken. Nu de verbouwing voltooid is, kunnen de kinderen van De Hasselbraam eindelijk terug naar hun eigen school. Voor sommigen is dit een langverwacht moment, terwijl anderen het goed naar hun zin hadden op de tijdelijke locatie. Sommige kinderen hebben zelfs nog nooit in hun eigen gebouw gezeten en begonnen hun schoolcarrière op De Oldeborg.

Een feestelijke laatste schooldag

De kinderen van De Hasselbraam hebben van hun laatste schooldag op de tijdelijke locatie een groot feest gemaakt. Op hun schoolplein organiseerden ze in het voorjaar een sponsorloop waarmee ze genoeg geld inzamelden om een geweldige feestdag te kunnen organiseren. En vandaag was het zover. De dag zat vol activiteiten zoals springkussens, een enorme stormbaan, diverse spelletjes, friet van De Friterie en ijs van Rianne's Boer'n ijs.

Wat waren de kinderen trots; dankzij hun inspanningen konden ze dit allemaal realiseren en werd het echt een groots feest voor iedereen!

Na een hele dag buiten spelen en genieten, was het tijd om groep 8 uit te zwaaien. Deze leerlingen zullen niet terugkeren naar de Violier maar hun schoolcarrière voortzetten op de middelbare school. Iedere klas had een mooi cadeau en een lied voorbereid om afscheid te nemen.

Betrokken ouders en een blik op de toekomst

Terwijl een aantal ouders hielpen bij de feestelijke activiteiten, waren anderen bezig met het inpakken van spullen voor de verhuizing. Deze betrokkenheid is kenmerkend voor De Hasselbraam.

"Verandering brengt altijd een spannende periode met zich mee, daar zijn we ons van bewust. Dat begon met de verhuizing van de Violier naar deze noodlocatie. Uiteindelijk is alles voorspoedig verlopen en hebben we het hier echt prima naar ons zin gehad. Nu breekt er weer een spannende periode aan, want we verhuizen terug! Complimenten voor de flexibiliteit van de ouders, het enthousiasme van de kinderen en de creativiteit van juffen en meesters. Want ook al was het niet altijd ideaal, we hebben er met elkaar het allerbeste van gemaakt. En we willen onze dank uitspreken naar de buurt, want waar ze dachten dat een school verdween, kwamen er ineens kleine kinderen, een hoop fietsen en auto's voor terug," aldus Directeur Irma Veenhuizen.

Opening de Violier

In het pand van De Violier in de Leekster nieuwbouwwijk Oostindie huizen OBS De Hasselbraam, CBS Van Panhuys en SKSG kinderopvang. Het gebouw barstte vanwege het rap stijgende leerlingenaantal na twee jaar al uit haar voegen. Daarom was een verbouwing noodzakelijk, waarbij het gebouw uitgebreid is met vier lokalen en een aantal nevenruimten.

Een van de scholen moest tijdelijk ruimte maken om de uitbreiding te realiseren, en dat is OBS De Hasselbraam geweest. Ondanks hun flexibiliteit en bereidheid om te verhuizen, willen ook zij uiteraard graag weer terug naar hun eigen school.

De officiële opening van de vernieuwde Violier is gepland op 5 september.



OBS De Hasselbraam wenst iedereen een hele fijne vakantie toe en kijkt ernaar uit om iedereen terug te zien in de vernieuwde Violier na de zomervakantie.

 


Het gebruik van tekst en afbeeldingen zijn zonder goedkeuring niet toegestaan. Deze informatie en beelden zijn door Leek.nl zelf gemaakt. Het is niet toegestaan om deze in kranten of andere online platformen te publiceren.