Memorywalk 2024

Gepubliceerd op: 7 juni

Dementievriendelijk Westerkwartier organiseert jaarlijkse Memorywalk 2024

Leek, 7-6-2024 - Op zaterdag 22 juni 2024 organiseert Dementievriendelijk Westerkwartier de jaarlijkse Memorywalk. Dit jaar biedt het evenement deelnemers de unieke kans om te genieten van de prachtige natuur en het landschap van landgoed Nienoord en het Leekstermeer. De startlocatie van dit jaar is Landgoedboerderij Oosterheerdt, een schitterende plek die ideaal is voor een dag vol wandelen en verbondenheid.

Veelzijdige wandeltochten voor iedereen

De Memorywalk 2024 biedt drie verschillende wandeltochten, waardoor er voor iedereen een geschikte route is. Nieuw dit jaar is een speciale tocht van 10 km voor gebruikers van een scootmobiel, zodat ook zij kunnen deelnemen aan deze bijzondere dag. Wandelaars kunnen kiezen uit afstanden van 5 km, 10 km, of 18 km.

De 5 km tocht is speciaal ontworpen voor kinderen, die onderweg kunnen genieten van een quiz georganiseerd door IVN afdeling Nietap-Westerkwartier en een verhalenverteller op Nienoord. Deze interactieve elementen maken de wandeling niet alleen leerzaam, maar ook leuk voor jongere deelnemers.

Muziek en gezelligheid

Na afloop van de wandeltochten start er op het evenemententerrein een muziekprogramma, dat niet alleen voor de wandelaars maar ook voor andere bezoekers toegankelijk is. Geniet van optredens van de Harmonie, Shantykoor Tolbert en Autumn Flowers, die Ierse en Schotse volksmuziek ten gehore zullen brengen. Het muziekprogramma begint om 11:30 uur en duurt tot 14:30 uur. Dit zorgt voor een feestelijke sfeer en biedt deelnemers en bezoekers de gelegenheid om te genieten van live muziek.

Steun een goed doel

Door deel te nemen aan de Memorywalk 2024, dragen deelnemers bij aan de financiering van Stichting Dementievriendelijk Westerkwartier. Deze stichting zet zich in voor mensen met dementie en hun naasten in de regio. De opbrengsten van de Memorywalk maken het mogelijk om het belangrijke werk van de stichting voort te zetten en verder uit te breiden.

"We zijn verheugd om de Memorywalk 2024 aan te kondigen en nodigen iedereen uit om deel te nemen aan deze bijzondere dag," zegt Gerard Kosse, voorzitter van Dementievriendelijk Westerkwartier. "Het is een geweldige kans om te genieten van de natuur, samen te zijn met vrienden en familie, en tegelijkertijd een waardevol doel te ondersteunen."

Inschrijven en informatie

Inschrijven begint om 9.30 uur en de start is om 10.00 uur. Mis deze unieke kans niet en schrijf je nu in voor de Memorywalk 2024. Voor meer informatie en inschrijvingen, bezoek onze website [www.memorywalkleek.nl].

We kijken ernaar uit om samen met jou te wandelen en te genieten van de prachtige omgeving tijdens de Memorywalk 2024!

Voor redactioneel gebruik:

Over Dementievriendelijk Westerkwartier

Dementievriendelijk Westerkwartier is een organisatie die zich inzet voor mensen met dementie en hun naasten in de regio Westerkwartier. De stichting heeft als doel bewustwording te creëren, steun te bieden en de levenskwaliteit te verbeteren voor degenen die te maken hebben met dementie. Door middel van verschillende initiatieven en evenementen streven ze naar een dementievriendelijke samenleving waarin mensen met dementie volledig worden geaccepteerd en ondersteund.

Voor meer informatie, neem contact op met: G.Kosse, +31 6 82789919, gerard@dementievriendelijkwesterkwartier.nl

 

 

Foto: Niels Berndes