Lessen Braziliaans Jiu Jitsu bij Judo Academy NN

Gepubliceerd op: 15 juli

Judo Academy NN, opgericht door oud-bondscoach judo John van der Meer, en Renshu Fights van Marcel Riegman en Barry van Dorssen, hebben een unieke samenwerking aangekondigd. Vanaf september zullen er in de nieuwe dojo in de Rodenburghal te Leek lessen worden gegeven in Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ) door BJJ Academy NN.

John van der Meer is trots op de groei die Judo Academy NN heeft doorgemaakt sinds de oprichting in 2020. “We zijn klein begonnen in Groningen en kregen direct te maken met de Corona-pandemie. Desondanks is het ons de afgelopen jaren gelukt om door te groeien tot een stabiele judoclub met 250 leden op meerdere trainingslocaties. Een van die locaties is Leek, waar de samenwerking met de Rodenburghal heeft geresulteerd in een vaste judozaal. Na de zomervakantie hebben we de beschikking over een eigen dojo met 105 m² judomat. Dit geeft ons de mogelijkheid om verder te ontwikkelen en bijvoorbeeld BJJ op te starten! Tevens zullen we meer schooljudoprojecten kunnen faciliteren.”

Drie Pijlers Bij Judo Academy NN ligt de nadruk op drie pijlers:

  1. Plezier in bewegen
  2. Ontwikkeling van motorische vaardigheden
  3. Ontwikkeling van normen en waarden

Deze visie zal ook terug te zien zijn in de BJJ-lessen. John van der Meer is overtuigd van het succes: “In de regio Leek/Roden is er nog geen BJJ, ook niet in bijvoorbeeld Drachten.”

Info en Tijden De BJJ-lessen worden gegeven door Robert Beerta en Thomas Engberts, waarbij John van der Meer de trainers zal assisteren. De eerste les vindt plaats op dinsdag 3 september 2024. Voor meer informatie of om je aan te melden voor een proefles, stuur een e-mail naar info@judoacademy-nn.nl.

Met deze nieuwe samenwerking breiden Judo Academy NN en Renshu Fights hun aanbod uit, waardoor sporters in de regio Leek en omgeving nu ook de mogelijkheid hebben om zich te verdiepen in Braziliaans Jiu Jitsu. Mis deze kans niet om deel uit te maken van deze groeiende gemeenschap!