Jantje Beton Toernooi groot succes!

Gepubliceerd op: 11 juni

Onder het motto 'Stop nooit met spelen!' vond dit weekend het jaarlijkse Jantje Beton jeugdvoetbaltoernooi plaats bij VEV'67 in Leek. Wat vijf jaar geleden bescheiden begon met veertig teams, is inmiddels uitgegroeid tot een groot sportevenement met maar liefst 270 teams en bijna 3.000 kinderen uit het noorden van Nederland.

"Vijf jaar geleden zijn we begonnen met veertig teams. Dat is een beetje uit de hand gelopen, naar inmiddels 270 teams," zegt organisator Gosse Dijkema. Het toernooi trekt deelnemers uit diverse plaatsen, van Delfzijl tot Emmeloord, Nijland, Harlingen en zelfs Genemuiden.

Sfeer en leuke prijzen

Dijkema heeft wel een verklaring voor de grote populariteit van het toernooi: "Ik denk dat we hier een leuke groep mensen hebben, met een leuke sfeer. Het loopt hier eigenlijk nooit uit de hand, we geven leuke prijsjes weg. De kinderen vinden het gewoon hartstikke mooi."

Scouting voor de toekomst

Op het terrein liep ook een scout van FC Groningen rond. "Ja, als er zo’n 3.000 kinderen rondlopen, zit er misschien voor de toekomst één bij. Het zou toch mooi zijn dat we later hier een foto weghalen van iemand die dan bij FC Groningen voetbalt."

Meerdere winnaars en een speciale bokaal

Het toernooi kent meer dan één winnaar; er zijn verschillende categorieën met in totaal 32 winnaars, elk uit hun eigen poule. Voor elke winnaar is er een beker. De grootste trofee is de Alex Dijkema-bokaal, vernoemd naar de vorig jaar overleden broer van Gosse Dijkema. "Hij is er dus jammer genoeg niet meer, maar zo kunnen we zijn naam nog een beetje voortzetten."

Het Jantje Beton jeugdvoetbaltoernooi in Leek blijft een bijzonder evenement waar sportiviteit en plezier centraal staan, en waar herinneringen voor het leven worden gemaakt.

 

Foto