Hou je telefoon in je zak

Gepubliceerd op: 24 juli

Verkeersveiligheid is van groot belang voor iedereen die deelneemt aan het verkeer. Daarom is het essentieel om je volledige aandacht op de weg te richten. Het bedienen van een muziekspeler, telefoon of ander apparaat met één hand terwijl je rijdt, leidt af en verhoogt de kans op een ongeval aanzienlijk.

Om deze reden is het wettelijk verboden om tijdens het rijden elektronische apparaten met de hand te bedienen. Dit verbod is ingesteld om de veiligheid van alle weggebruikers te waarborgen. Wie zich niet aan deze regel houdt, riskeert een boete van €160,-.

Er zijn echter eenvoudige oplossingen om boetes te vermijden en veilig aan je bestemming te komen. Houd je apparaten in je zak en maak gebruik van een handsfreeset. Voor fietsers zijn er handige stuurhouders waarmee je je telefoon veilig kunt gebruiken voor navigatie zonder afgeleid te raken.

Door deze maatregelen te nemen, draag je bij aan de veiligheid op de weg en bescherm je niet alleen jezelf, maar ook anderen. Zorg ervoor dat je altijd geconcentreerd blijft en voorkom ongelukken door je handen vrij te houden tijdens het rijden.