Geslaagde koetsentocht door Leek

Gepubliceerd op: 9 juli

Onder een stralende zon vond afgelopen zondag de jaarlijkse koetsentocht plaats, georganiseerd door De Compagnie tot Instandhouding van het Oude Gerij. Dit unieke evenement bood een zeldzame kans om verschillende historische rijtuigen in actie te zien, rijtuigen die normaal alleen in het depot van Museum Nienoord te bewonderen zijn.

De koetsentocht ging van start om 10.00 uur vanaf het plein van Museum Nienoord. Ondanks een kleine tegenslag waarbij één van de aanspanningen op het museumterrein moest achterblijven, kon het enthousiasme van de deelnemers en toeschouwers niet worden minder. De passagiers van de achtergebleven coach werden verdeeld over de overige rijtuigen, waardoor iedereen van de tocht kon blijven genieten.

Gedurende de dag paradeerden de paarden en  rijtuigen door de wegen van Leek, waarbij zowel bewoners als bezoekers een stap terug in de tijd deden.

De koetsentocht van De Compagnie tot Instandhouding van het Oude Gerij was wederom een groot succes en onderstreepte het belang van het behoud van deze prachtige historische voertuigen. Dankzij evenementen zoals deze blijft de rijke geschiedenis van het rijtuigenvervoer levend en toegankelijk voor toekomstige generaties.

 

Foto's: Geert Pruiksma