Fit op zondag brengt jeugd in beweging!

Gepubliceerd op: 15 juni

In een tijd waarin kinderen steeds vaker binnen zitten en zich vermaken met telefoons en tablets, heeft Jos Reitsema, een enthousiaste vader uit Leek, een creatieve oplossing gevonden om de jeugd in beweging te krijgen. Het initiatief, genaamd 'Fit op zondag', biedt een gratis wekelijkse sportactiviteit voor kinderen tot 12 jaar.


Een vader met een missie

Het idee ontstond toen vader Jos merkte dat zijn zoon, ondanks wekelijks voetballen op zaterdag, nog steeds energie over had en zich thuis al snel vermaakte met de 'typemachine'. "Elke zaterdag doet mijn zoon al aan voetbal, maar ik merk dat hij qua beweging nog wel meer uitdaging kan gebruiken. We zijn samen gaan hardlopen op zondag, maar na een jaar was hij toe aan iets anders," vertelt Jos. "Hij wilde het liefst nog meer voetballen, want dat vindt hij geweldig."


Van idee naar actie

Zondagochtend besloten ze samen naar een groot veld te gaan om te voetballen. "We trapten wat over en renden heen en weer, maar daar zat met twee personen niet echt de uitdaging in," zegt de vader. "Toen ik op verjaardagen, van vrienden, buren en van ouders op het schoolplein dezelfde signalen hoorde, dat er meer behoefte was aan beweging voor de kinderen, kreeg ik een idee."

En zo werd 'Fit op zondag' geboren. Elke zondagochtend van 9:30 tot 10:30 verzamelt Jos een groepje kinderen om samen een uur te voetballen. Het is geen georganiseerde sportclub, maar een informele bijeenkomst waar kinderen samen kunnen komen om te bewegen en plezier te hebben.


Geen hangplek, maar een sportieve ochtend

"Het gaat niet om een hangplek of een lawaai hoek, maar om gezellig even een uurtje in beweging zijn," legt Jos uit.

Even een uurtje balletje trappen. 

Fit op zondag is een gratis sportactiviteit voor kinderen tot 12 jaar en vindt bijna elke zondagochtend plaats op het grasveld aan de Waezenburglaan in Leek. Het is een initiatief dat de nadruk legt op plezier en beweging, en dat geheel vrijwillig wordt georganiseerd door de vader zelf.


Een groeiend succes

Jos hoopt dat meer ouders en kinderen zich aansluiten, zodat het een vast onderdeel wordt van hun zondagochtendroutine. "Het is fantastisch om te zien hoe ze elkaar motiveren om in beweging te komen," zegt hij. "Het is niet alleen goed voor hun fysieke gezondheid, maar ook voor hun sociale contacten. Bovendien geeft het hen een gezonde start van de dag."


Doe mee!

Dus, heb je kinderen tot 12 jaar en wil je ze een sportieve start van de zondag geven? Trek sportkleding aan, neem een flesje water mee en kom naar het grasveld aan de Waezenburglaan in Leek. Iedereen is welkom en deelname is gratis.

 

Tot zondag!

 

Volg dit geweldige initiatief op Facebook voor updates.

 


 

Wat:
Fit op zondag - Gratis wekelijkse sportactiviteit voor kinderen tot 12 jaar

Wie:
Georganiseerd door vader Jos Reitsema

Wanneer:
Elke zondagochtend van 9:30 tot 10:30

Waar:
Grasveld aan de Waezenburglaan in Leek

Doel:
Kinderen in beweging krijgen, gezellig samen sporten en plezier hebben

Wat heb je nodig:

  • Sportkleding
  • Flesje water

Kosten:
Gratis

Aanmelden:
Niet nodig, kom gewoon langs en doe mee