Familiepark Nienoord verlaagt entreeprijs met 3 euro

Gepubliceerd op: 23 juli

Ondanks de felle brand in mei, waarbij de half overdekte speelhal volledig in de as werd gelegd, is Familiepark Nienoord weer klaar voor het hoogseizoen.

Slechts twee dagen na de brand opende het park opnieuw zijn deuren. Hoewel 90 procent van het attractiepark onaangetast bleef, leidde het slechte weer tot een daling in het aantal bezoekers. Gelukkig wisten de meeste scholen het park nog steeds te vinden, met slechts enkele geannuleerde schoolreisjes, aldus parkdirecteur Harold de Vries.

De restanten van de afgebrande speelhal zijn inmiddels volledig opgeruimd. Vanwege de recente regenval bleef het hekwerk rond de plek van de brand langer staan dan gepland. Zodra de grond minder drassig is, zal het hekwerk worden verwijderd en een tent van 10 bij 20 meter worden opgezet, voorzien van een terras. Deze tent zal dienen als schaduw- en schuilplek bij regen.

Lagere entreeprijzen

De ontbrekende speelhal deze zomer was voor de parkleiding aanleiding om de entreeprijzen te verlagen van 10,50 euro naar 7,50 euro per persoon. De Vries hoopt dat gezinnen met jonge kinderen na een plezierige dag in het park volgend jaar zullen terugkeren. Het park trekt normaal jaarlijks rond de 100.000 bezoekers, maar de directeur verwacht door het ontbreken van de slechtweervoorziening een daling van 30 procent in het aantal gasten dit seizoen.

Brandstichting is vastgesteld als de oorzaak van de brand. Een minderjarige inwoner van Leek werd kort na de brand gearresteerd. De Vries verwacht dat de verzekeringsmaatschappij de schade op de dader of diens ouders zal verhalen.

Plannen voor een nieuwe hal

Er zijn volop besprekingen gaande over de herbouw van de speelhal, met twee aannemers in beeld. De nieuwe hal, die voor de meivakantie van volgend jaar gereed moet zijn. Het park is druk bezig om deze hal ook voor de winter geschikt te maken, door deze volledig overdekt te maken. 

De directeur prijst de medewerking van de gemeente Westerkwartier, die een subsidioloog heeft ingezet om mogelijke fondsen te onderzoeken voor de extra investering in de wintervaste hal.

Verduurzaming Zwemkasteel

Het Zwemkasteel, onderdeel van het Familiepark, was afgelopen winter drie maanden gesloten voor duurzaamheidsmaatregelen. De techniek van het Zwemkasteel is nu aangepast voor een gasloos zwembad. Door een tekort aan elektriciteit kan Essent pas vanaf het voorjaar van 2025 volledig overgaan op elektriciteit. Vanaf september zal het zwembad gedeeltelijk draaien op gas en elektriciteit in een hybride systeem.

 

Foto: Familiepark Nienoord