Een bijzondere dag op Nienoord dankzij de Fiep Westendorp Foundation

Gepubliceerd op: 25 juli

Dankzij de subsidie van de Fiep Westendorp Foundation ontvingen we woensdag weer een bus vol gasten met een achterstand. Uit zichzelf zouden ze niet komen, om wat voor reden dan ook. Maar nu zijn ze er. Fokko, Annemieke en Jan stonden klaar om de groep te verwelkomen.

Samen wandelden ze door de borg en het park, en bezochten de tentoonstellingen. De nationale rijtuigcollectie maakte een diepe indruk. "Wat een materialen en ambachten, wat een technieken zoals veringen, draaisystemen, kappen die open kunnen," riepen ze uit. Ze namen om de beurt plaats in de landauer van de Vriendenvereniging, die nog steeds in gebruik is. Daarna genoten ze van een heerlijke lunch buiten in het gras.

De middag stond in het teken van creativiteit. Geïnspireerd door Fiep Westendorp gingen de gasten tekenen en schilderen. Jip en Janneke, Pluk, Pim en Pom: de kinderen en dieren in Fiep haar illustraties zijn altijd bevriend en elkaar onvoorwaardelijk trouw. Volwassenen zijn vaak verstrooid, een tikkeltje excentriek, een beetje raar. "De wereld in een notendop," grapten we.

Er kwamen veel verhalen los, ook over moeilijke tijden: zweepslagen, bootjes op zee, honger, dwalen in de woestijn. Wonden werden (ongevraagd) getoond. Het was bijzonder om te zien hoe deze mensen naar Leek kwamen voor een vrolijke dag met ons. Ze wilden het beste ervan maken. Prachtige mensen.

Dankzij de Fiep Westendorp Foundation konden we deze bijzondere dag op Nienoord organiseren. We kijken uit naar de volgende bijeenkomst.

Komende zondag organiseren we weer een familiemiddag. Iedereen is welkom!