lezing en proeverij Museum Nienoord
Van beverstaart, kikkers tot poffert en pasteien. Hoe je dit klaarmaakt, staat in het kookboek van Occa Johanna Ripperda (1619-1686). Het boek bevat 1080 recepten die zij in haar leven verzamelde. De in Groningen geboren Occa was een echte fijnproever. Op 18 januari verteld historicus Redmer Alma over het kookboek en leven van Occa. voorafgaand aan de lezing biedt culinair erfgoedspecialist Carolina Verhoeven een proeverij aan naar recept van Occa.
18 januari:
19:00 - 20:00 uur: optionele proeverij naar origineel recept van Occa Ripperda
20:00 - 22:00 uur: lezing door historicus Redmer Alma; In de pauze mogelijkheid tot een kort bezoek aan de tentoonstelling.
De proeverij kan je extra reserveren bij aanmelding voor de lezing. Aanmelden kan tot 11 januari 13:00 uur, via info@museumnienoord.nl. De lezing en proeverij zal plaatsvinden bij voldoende aanmeldingen.
Evenementinfo
Nienoord 1, 9351 AC Leek